شرح inputbox

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

GMT + 9 Hours شرح inputbox

مُساهمة من طرف Ehab2008 في الجمعة أكتوبر 03, 2008 7:41 pm

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم :
مرحبا اخواني وجميع زملائي
اليوم سأشرح لكم بعض الامثله علي استخدام inputbox
اولا ما هي inputbox :
هي عبارة داله موضوعه وجاهزة تمكنك من اظهار نافذه كهذه

يمكنك من خلالها اضافه او تغير او ي شيئ تريد استخدامه بها ولها استخدامات عديده سنري البعض منها
اما صيغته العامه هي :

اقتباس:


("w = inputbox ("body message","title","defult title



w : هي اي متغير تحدده انت
body message : وده اللي انت هتكتبه في الرساله اذا طلب او غيرة
title : وده عنوان الصندوق اللي هيطلع
defult title : وده الاسم الافتراضي اذا المستخدم مكتبش حاجه
==================================================
المثال الاول وهو كيفيه اضافه بعض البنود مثلا في اداه الليست بوكس او كومبو بوكس
الادوات نحتاج الي زر امر ونسميه "اضافه" واداه ليست بوكس او كومبو بوكس كما نريد
انا سأستخدم ليست بوكس
كما بالشكل


الان كيف يمكننا ان نكتب الكود الخاص بها
هقولك نفتح الاول صفحه الكود الخاصه بزر اضافه
والان نكتب الاكواد الاتيه

اقتباس:


() Private Sub Command1_Click
Dim w As String
("","w = InputBox("please inter your name", "name
If w = "" Then Exit Sub
List1.AddItem w
End Sub



طب ايه معني الكود ده
يالا نخده حته حته
اول سطر انا عرفت متغير من النوع string او سلسله حرفيه
في السطر التاني انا قولت ان المتغير w هيطلعلي inputbox بالبيانات اللي انا كاتبها وهياخد نسخه من اللي المستعمل هيكتبه
في السطر التالت انا قولت ان لو w فاضيه او المستخدم مكتبش حاجه اخرج من الامر ومضفش حاجه في الليست
في السطر الرابع انا بقوله انه يضيف اللي اتكتب في inputbox او المتغير بتاعي w في الليست بوكس بتاعي
طب جرب كده وشوف

New Folder (2).zip‏ (1.2 كيلوبايت, المشاهدات 0)
يتبع;....

_________________
ليست مشكلتي إن لم يفهم البعض ما اعنيه.
.فهذه قناعاتي ..وهذه افكاري ..
وهذه كتاباتي بين يديكم أكتب ما اشعر به ..
وأقول ما أنا مؤمن به ..
ليس بالضرورة ما أكتبه يعكس حياتي الشخصية ...
هي في النهاية مجرد رؤيه لأفكاري..
avatar
Ehab2008
مدير

عدد الرسائل : 124
العمر : 28
تاريخ التسجيل : 01/09/2008

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://cairostart.own0.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

GMT + 9 Hours رد: شرح inputbox

مُساهمة من طرف Ehab2008 في الجمعة أكتوبر 03, 2008 7:43 pm

طب احنا دلوقتي بقي هنعمل فكرة تانيه جديده
مثلا انت عامل برنامج وعايز تعمل زي ترحيب باسم الضيف اللي هيخش
ده اللي احنا هنعمله دلوقتي
طبعا هنحط الكود في الفورم لود وهنحط علي الفورم ده ليبل
الاكواد كما يلي

اقتباس:


() Private Sub Form_Load
Dim s As String
("","s = InputBox("enter your name please", "wellcom
"If s = "" Then Label1.Caption = "" Else Label1.Caption = Welcome : " + s
End Sub



في السطر الاول اعلنا عن متغير من نوع سلسله حرفيه
في السطر التاني حررنا بياناتنا اللي هتظهر
في السطر التالت قولنا لو s او الصندوق فارغ خلي الليبل فارغ ولكن اذا كتب فيه شيئ يبقي هيكتب welcome + اللي اتكتب في الصندوق
طبعا ده زي ما بيحصل في المنتديات
ممكن انك تستعملها استعمال اخر
طبعا الفكرة بدائيه ولكنها ليست سيئه
وهي ان تجعل لبرنامجك سيريال نمبر من يملكه يستطيع الدخول ومن لا يملكه لا يستطيع الدخول
طبعا هتقولي طب ازاي
هقول
بص كده الكود ده

اقتباس:


Dim s As String
("","s = InputBox("enter your name please", "wellcom
If s <> "ehab2008" Then
MsgBox "wrong serial num" & vbCrLf & "the programme will close", vbCritical, "error"
End
End If



الكود ده بيقول ان لو s مبتسويش ايهاب2008 اظهر رساله بتقول كذا كذا ثم انهي البرنامج
طبعا لو اتكتب ايهاب2008 هيخش علي البرنامج
هي دي الفكرة مبسطه

_________________
ليست مشكلتي إن لم يفهم البعض ما اعنيه.
.فهذه قناعاتي ..وهذه افكاري ..
وهذه كتاباتي بين يديكم أكتب ما اشعر به ..
وأقول ما أنا مؤمن به ..
ليس بالضرورة ما أكتبه يعكس حياتي الشخصية ...
هي في النهاية مجرد رؤيه لأفكاري..
avatar
Ehab2008
مدير

عدد الرسائل : 124
العمر : 28
تاريخ التسجيل : 01/09/2008

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://cairostart.own0.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى